[O1] Jak rozebrać podłokietnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jarol
    Drive
    • 2009
    • 48

Staszka znowu łapie,

ja rozumiem że ludzie powtarzają się w wątku z humorem ale o jakich on ostrzeżeniach mówi? :roll:

a tu to mniej ale chyba ma fazę
  • zgucio
    Rider
    • 2007
    • 691

Jakieś dwa lata temu kupilem podłokietnik za 30 zł kompletny wiec niewiele, miał tylko mały mankament urwany jeden zaczep oraz przetarcie około 1-2 cm na rogu.
    Zaczep dorobiłem z blachy i było gites. Teraz udało mi sie zdobyć troche orginalnego materiału w kolorze siedzeń i pasowałoby wymienić ten materiał.

W tym momencie zaczynają sie schody bo nie wiem czy góna część klapki połączona jest w środku z dolną na zatrzaski czy może w jakiś innny sposób.

Jeśli ktoś próbował już rozebrać tą klapke od podłokietnika to prosze o info bo nie chciałbym połamać czegoś
    ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

zgucio, zatrzaski,ale strasznie delikatne.Musisz mieć dużo cierpliwości i delikatnie próbować rozebrać.Zazwyczaj nie wszystkie zaczepy wytrzymują.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• zgucio
        Rider
        • 2007
        • 691

JanuszSz, a ile jest tych zatrzasków? W jakich miejscach są mniej więcej żębym wiedział gdzie podwarzać. Jak możesz to narysuj w paincie mniej więcej gdzie sie znajdują.

Komentarz

• Łukasz K
          Drive
          • 2007
          • 63
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

zatrzasków jest bardzo doużo. Jak to zobaczyłem to wydawało mi się ze jest ich az przesadnie za dużo. są umiejscowione dookoła rantu. na 100% trochę ich wyłamiesz ale i tak po złożeniu będzie sie dobrze trzymać. Musisz z czuciem podważać śrubokrętem az wyskoczą.
          Powodzenia. NIC NA SIŁE

Komentarz

• zgucio
            Rider
            • 2007
            • 691

Łukasz K, a po środku ich nie ma? Tylko na samych rantach?

Komentarz

• GEDAW
              Classic
              S_OCP Member
              • 2008
              • 12

Na środku na 100% nie ma, są rozmieszczone 4 albo 5 wzdłuż krawędzi długich boków, 2 przy zawiasie, nie pamiętam czy są z przodu tzn. przy zaokrągleniu, ale chyba nie. Podczas demontażu wyłamałem 2, ale kropelka i jest git. Wymieniałem poszycie u tapicera zaniosłem mu rozebrany podłokietnik i z jego materiałem zapłaciłem 0zł a że tapicer lubi ćmiki to mu kupiłem paczkę papierosów.

Komentarz

• zgucio
                Rider
                • 2007
                • 691

w przyszłym tygodniu sie za to wezme. Jak rozbiore zrobie fotke żebby inni na przyszłość wiedzieli jak to wygląda.

Komentarz

Pracuję...